گیل همتا-دکتر روستایی در نشست خبری با اصحاب رسانه از راهکارهای علمی، تجربی و تخصصی برای برون رفت از چالش‌های موجود و رشد همه جانبه رشت و استان خبر داد.

به گزارش گیل همتا به نقل از تیتر گیلان ،داوود روستایی نامزد انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه رشت و خمام با اشاره به ضعف عدیده در زیرساخت‌های استان و لزوم ورود جدی چهره علمی و تجربی به کارزار انتخابات، اظهار کرد: مردم استان به ویژه رشت و خمام به شدت در مقوله زیرساختی عمرانی، توسعه ای، نوین و عام‌المنفعه عقب هستند و باید برای این عقب‌ماندگی‌ها راه چاره‌ای اندیشید.

وی با اشاره به بخشی از مشکلات مردم رشت و خمام، افزود: مسکن، معیشت و سلامت از جمله دغدغه‌های اغلب مردم در استان است و باید برای آن سیاستگذاری شود.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه رشت و خمام با اشاره به کاهش زادآوری و افزایش سالمندی در استان، گفت: باید سیاست‌های زادآوری در گیلان تشویق و حمایت سالمندی و توان خواه مورد توجه قرار بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به فعالیت چندین شرکت تولید مواد اولیه و دارو در مرکز استان، افزود: گیلان از جمله استان‌های پر شمار در انواع سرطان است و باید شرکت‌های دارویی فعال در استان بخشی از هزینه‌های درمان مردم را به سبب ایجاد آلودگی‌های زیست محیطی، متقبل شوند.

دکتر روستایی با اشاره به وجود دو رودخانه در شهر رشت، افزود: بسیاری از کشورها برای زیبا کردن شهر رودخانه مصنوعی ایجاد می‌کنند اما رشت از داشتن دو رودخانه آلوده در رنج است و مردم به شدت از آلودگی‌های آن بیزار هستند.

وی یکی دیگر از چالش‌های رشت و خمام را زباله و مدیریت ناصحیح پسماند دانست و افزود: باید از طریق تفکیک زباله در مبدأ و تخصیص سوبسید به مشارکت کنندگان در مدیریت پسماند، موفق عمل کرد.

نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بر ضرورت توجه به دیپلماسی علمی تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و تدوین سیاست‌های کلی نظام بر ضرورت دیپلماسی علمی و بهره‌گیری از علم در سلطه گری بر دیگران مورد تاکید قرار دادند.

این استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به غفلت از ظرفیت اوراسیا در گیلان، گفت: اوراسیا و پیمان شانگهای یک ظرفیت بی‌نظیر در کشور و استان گیلان است که بهره‌مندی از آن بسیار کمرنگ است و مارکت بزرگ آن یعنی روسیه را از دست داده است.

دکتر روستایی با اشاره به محصولات استراتژیکی نظیر برنج، زیتون، بادام و دیگر محصولات کشاورزی در استان، خاطرنشان کرد: با وجود بازار بزرگی به نام روسیه نباید برنجکار گیلانی دغدغه فروش محصول خود را داشته باشد بلکه باید با ایجاد درگاه مشترک و تسهیل گری در فروش محصولات، کشاورزی را رونق بخشید.

وی با اشاره به رشد جهش گونه علم در ایران، گفت: ایران مهد علم و دانش است و میتوان با واگذاری امور به دانشمندان علمی، نخبه و مجرب سرنوشت مناطق را تغییر داد.