به گزارش گیل همتا به نقل از ایده آل خبر صبح امروز پنجمین نشست خبری نتایج طرح های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی، طرح های مرکز تحقیقات دانشکده پرستاری مامایی شهید بهشتی رشت در سالن کارگاههای دانشکده پرستاری مامایی رشت برگزار شد.
در ابتدای این نشست طرح مقایسه اثربخشی دو روش آموزشی بازی جدی و مبتنی بر مسئله در رابطه با کاربرد طب انتقال خون در پرستاری کودکان بر دانش و مهارت تصمیم گیری بالینی دانشجویان پرستاری دانشکده فوق توسط،دکتر زهرا طاهری ازبرمی ارائه شد.
دکتر طاهری در این جلسه در ارائه پژوهش فوق گفت: بعداز مداخله میانگین نمرات دانش ومهارت تصمیم گیری بالینی به طور معنی داری در هر دو گروه اپلیکیشن موبایل و مبتنی بر وظیفه افزایش یافت.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری در ادامه با تاکید بر لزوم بازآموزی پرستاری در طب انتقال خون تصریح کرد: با توجه به بالاتر بودن نمره مهارت تصمیم گیری بالینی در هردو گروه مداخله به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود، بین میانگین نمرات پس از آزمون دو متغیر دانش و مهارت تصمیم گیری بالینی هیچ تفاوت آماری معناداری بین دو گروه مداخله مشاهده نشد.
وی افزود: با وجود اینکه در بخش تالاسمی بیمارستان ۱۷ شهریور رشت ،روزانه دهها واحد انتقال خون انجام می شود، شایسته است تا پرستاران این بخش از تجارت ارزنده و شایسته در حوزه طب انتقال خون بهره مند گردند.
در ادامه دکتر طاهره خالق دوست به بیان نتیجه پژوهش رایحه درمانی با اسانس گل سرخ بر میزان تهوع و استفراغ بیماران تحت شیمی درمانی پرداخت و گفت: در این پژوهش به نوعی با طب مکمل روبرو هستیم و به عبارتی طب مکمل تکمیل کننده درمان های دیگر است و می تواند تقویت شدت عارضه را کم کند.
وی با تاکید بر تاثیر بسیار زیاد استفاده از گل سرخ در کاهش و یا کنترل تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی یادآور شد: تهوع و استفراغ ناشی از شیمی درمانی بسیار آزاردهنده است و در کاهش این عارضه علاوه بر استفاده از داروهای ضدتهوع و استفراغ رایحه درمانی با اسانس گل سرخ با غلظت ۴۰ درصد بسیار تاثیر گذار است.
عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی رایحه درمانی را تکمیل کننده دیگر روش های درمانی عنوان کرد و گفت: برای اجرای و پیاده سازی این طرح پژوهشی بایستی به پرستاران بیمارستانها و بخش های آنکولوژی آموزش های لازم داده شود.
دکتر محمدتقی مقدم نیا در ارائه طرح بررسی میزان دقت دستگاه پایش برون ده ادراری در اندازه گیری میزان ادرار دفع شده در بیماران بعد از عمل جراحی قلب باز خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت دقت میزان برون ده ادرار در استاندارد طلایی در پیوندهای کلیوی و بخش جراحی های قلب در این طرح یافته ها حاکی از آن بود که بین نگاه چشمی پرستار و اندازه گیری آن لاین اختلاف معناداری وجود داشت.
وی افزود: با توجه به نوآورانه بودن دستگاه پایش برون ده ادراری می توان جنبه های عملکردی آن را به عنوان محورهای آموزشی و پژوهشی مدنظر قرار داد.
دکتر فاطمه جعفرآقایی به عنوان استاد دانشکده پرستاری و مامایی در ارائه طرح مقایسه دو روش آموزشی اپلیکیشن موبایل و مبتنی بر وظیفه در رابطه با کاربرد طب انتقال خون بر دانش و مهارت تصمیم گیری بالینی دانشجویان پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت گفت: پس از پایش این طرح نمره مهارت تصمیم گیری بالینی در هردو گروه مداخله به طور معناداری،بالاتر از،گروه کنترل بود.
وی با تاکید بر اثربخشی هردو شیوه آموزشی خاطرنشان کرد: محتوای حاضر و روش آموزشی می تواند، در زمینه آموزش،طب انتقال خون به شیوه های موثر توسط،اساتید به دانشجویان دانشگاه و بازنگری حیطه آموزش پرستاری و … کمک کننده باشد.
Friday, 15 November , 2024