به گزارش گیل همتا به نقل از لیجار ؛ مازیار رضوی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان صبح امروز پنج شنبه دوم اسفندماه سال جاری در نشست خبری با رسانه های گروهی استان اظهار کرد:۷۰ درصد از مساحت استان گیلان عرصه های ملی است که وجود آن ها موهبتی برای استان می باشد.
وی افزود:منابع طبیعی استان باحفاظت از عرصه های ملی در راستای نیل به توسعه پایدار و تامین معیشت تلاش می کند.
مدیرکل منابع طبیعی استان با تاکید بر نقش مهم و اساسی رسانه ها در ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی ، جنگل ها و عرصه های ملی خاطرنشان کرد:فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی می بایست توسط رسانه در بین مردم نیز ترویج و نهادینه شود.
وی در خصوص واگذاری عرصه های ملی جهت انجام پروژه های کشاورزی ، صنعتی ، خدماتی و … خاطرنشان کرد:تشخیص و شناسایی جهت واگذاری عرصه های ملی بنا به تناسب پروژه کشاورزی، صنعتی ، خدماتی و … در کمیسیون بررسی می شود که منابع طبیعی یکی از اعضای این کمیسیون است و در راستای واگذاری عرصه ها ، پروژه هایی را که مغایرتی با قوانین نداشته باشند بررسی می کند.
وی افزود:اگر زمینی جهت انجام پروژه های مختلف به متقاضیان واگذار می شود و تسهیلاتی دریافت می کنند می بایست فعالیت خود را بصورت رسمی آغاز کنند.
رضوی با اشاره به اهمیت مسائل زیست محیطی در استان گیلان تصریح کرد:به دلیل حفاظت از منابع طبیعی برخی از صنایع قابلیت استقرار و فعالیت در استان را ندارند اما با توجه به اقلیم گیلان صنعت گردشگری و صنعت غدایی از صنایعی هستند که می توانند موجبات رشد و توسعه استان را رقم بزنند.
فسخ ۴۰ مورد قرارداد ناکارآمد
مدیرکل منابع طبیعی استان با اشاره به فسخ ۴۰ مورد قرارداد پروژه های ناکارآمد غیرفعال در استان یادآور شد:در این ۴۰ مورد به دلیل عدم اجرای طرح در حوزه های مختلف ، عرصه های منابع طبیعی که واگذار شده بود بازپس گرفته شد.
رضوی گفت:۵۰ هکتار از اراضی ملی در استان گیلان جهت اجرای پروژه تولید انرژی های نو بصورت احاله ۹۹ ساله واگذار شده است.
جایگاه اول گیلان در تولید صنوبر
وی با بیان اینکه صنوبر گونه باغی غیرجنگلی است ، عنوان کرد:استان گیلان با تولید سالانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار متر مکعب چوب صنوبر ، جایگاه اول در تولید حجمی چوب صنوبر را به خود اختصاص داده است.
رضوی گفت :بخش ضیابر در شهرستان صومعه سرا قطب تولید چوب صنوبر در استان گیلان است.
وی با اشاره به توقف بهره برداری از چوب جنگل های هیرکانی خاطرنشان کرد:تولید چوب صنوبر به عنوان پیشمرگ جنگل های هیرکانی راهکاری برای تامین مواد اولیه در صنایع سلولوزی است.
مدیرکل منابع طبیعی گیلان خاطرنشان کرد:بمنظور جلوگیری از قاچاق چوب ، قطع و حمل چوب صنوبر نیز نیازمند اخذ گواهی و مجوز است البته مدتی این قانون برداشته شده بود اما به دلیل قاچاق زیاد چوب صنوبر دوباره این قانون اجرایی می شود.
وی با بیان اینکه صنوبرکاری به اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز کمک می کند ، بیان کرد:مردم می توانند در اراضی مستثنیات خود صنوبر کاری کرده و مشکلی برای بهره برداری در اراضی شخصی وجود ندارد.
رضوی یادآورشد:منابع طبیعی در راستای حمایت از صنوبرکاری ، متقاضیان را برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می کند و بازپرداخت تسهیلات نیز پس از برداشت چوب انجام می شود.
به گفته رضوی در ۳۵ هزار هکتار از اراضی مستثنیات و ۱۷ هزار هکتار از اراضی ملی در استان گیلان صنوبرکاری انجام می شود.
رتبه اول گیلان در کشفیات قاچاق چوب
مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه این استان رتبه اول در کشف محموله های قاچاق چوب آلات جنگلی را دارد ، خاطرنشان کرد:طی ۱۱ ماهه سال گذشته میزان عملیات کشف قاچاق چوب جنگلی ۱۵۳۹ فقره به حجم ۱۲۸۹ مترمکعب و این میزان در سال جاری نیز ۱۴۰۴ فقره به حجم ۱۱۳۴ مترمکعب بوده است.
مجازات های بازدارنده راهکاری برای کاهش قاچاق
وی افزایش مجازات های بازدارنده و برخوردهای قاطع را راهکاری مناسب برای کاهش قاچاق چوب در استان عنوان کرد که می تواند حافظ منابع طبیعی باشد.
رضوی خواستار مشارکت خیرین در اجرای طرح های درختکاری و ترویج فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی شد.
فعالیت ۸ نهالستان دولتی و ۳۴ نهالستان خصوصی در گیلان
وی با اشاره به فعالیت هشت نهالستان دولتی در استان گیلان تصریح کرد: ظرفیت تولید سالانه این نهالستان ها سه تا چهار میلیون اصله نهال است که ۹۰ درصد نهال ها جنگلی و مابقی صنوبر می باشد.
مدیرکل منابع استان خاطرنشان کرد:در ۳۴ نهالستان خصوصی استان نیز بین ۶ تا ۸ میلیون اصله نهال در سال تولید می شود که ۹۰ درصد آن صنوبر و مابقی درختان زینتی است.
تحقق کاشت بیش از ۱۰ میلیون نهال در گیلان
وی گفت:در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، باید سالانه هشت میلیون نهال در گیلان کاشته شود که طی سال گذشته کاشت بیش از ۱۰ میلیون نهال محقق شد.
تکمیل ، تجهیز و بهره برداری از دو پایگاه اطفای حریق نیازمند اعتبار
رضوی در خصوص تکمیل ،تجهیز و بهره برداری از دو پایگاه اطفای حریق منایع طبیعی در رشت و تالش خاطرنشان کرد:تکمیل ، تجهیز و بهربرداری از این دو پایگاه نیازمند ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی یادآور شد:جنگل های هیرکانی خاصیت آتش سوزی ندارند، اما وزش بادهای موسوی و بی احتیاطی عوامل انسانی موجبات وقوع آتش سوزی را رقم می زند.
Tuesday, 20 May , 2025