به گزارش گیل همتا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بمناسبت گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر ، مراسمی با عنوان ” نقش دانشگاهیان در حفظ ارزش های دفاع مقدس ” به همت حوزه فرهنگی دانشجویی واحد رشت و با حضور جمعی از دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در کنار مزار شهدای گمنام این واحد دانشگاهی برگزار شد.
سرهنگ حسن حبیبی مدیر کل حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس در این مراسم که بمناسبت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور ، همچنین بزرگداشت شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم، بهویژه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی ، از اهمیت برگزاری این جلسات و مراسم در تداوم یاد و خاطره دفاع مقدس و بهرهگیری از پیامدهای آن در حوزههای مختلف، تاکید کرد و گفت: بر پایی اینگونه جلسات ، در آموزش فرزندان این مرز و بوم همچنین پژوهش ها بسیار موثر است همچنین ، نقش هنر، ادبیات، فیلم و سینما در حفظ و انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان می تواند بسیار مهم باشد . حضرت امام خمینی (ره) ، جنگ را امر موقت و گذرا میدانستند، اما فضای دانشگاهها و آموزش عالی را پایه اصلی سعادت و توسعه هر ملت میدانستند.
وی در ادامه با اشاره به آمارهای مربوط به جنگ تحمیلی تصریح کرد: پس از پذیرش قطعنامه، ۷۰۰ هواپیمای بروز و ۵۶ لشکر آماده در مقابل ایران قرار داشتند و بیش از یک میلیون رزمنده در عملیاتهای مختلف حضور داشتند. با بررسی تاریخ خرمشهر مشخص می شود این شهر چهار بار در تاریخ، به تصرف بیگانگان درآمد اما در مرحله چهارم، بدون از دست دادن حتی یک وجب از خاک وطن ، توسط غیور مردان کشور، آزاد شد. این پیروزی نتیجه وحدت و انسجام ملت و نیروهای نظامی و مردمی بود که در دوران دفاع مقدس بهویژه در عملیات آزادسازی خرمشهر، تجلی یافت.
سرهنگ حبیبی به نقش استان گیلان در دفاع مقدس اشاره کرد و خاطر نشان کرد: جایی که هزاران رزمنده در عملیات بیتالمقدس حضور داشتند و ۲۶۲ شهید تقدیم این انقلاب کردند و در این بین برنامههای فرهنگی و هنری مانند تئاتر و تولیدات ادبی و سینمایی در حوزه دفاع مقدس می تواند به حفظ و انتقال این ارزشها، کمک کرده است.
مدیر کل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان گیلان تاکید کرد: وحدت، انسجام، خوداتکایی و بهرهگیری از تجربیات دوران دفاع مقدس از اهمیت ویژه ای برخوردار است چرا که که پیروزیهای نظام اسلامی در عرصه علم و فناوری، برگرفته از همان فرهنگ مقاومت و خوداتکایی است و باید نسل جوان و دانشآموزان را با این ارزشها و دستاوردها آشنا ساخت تا آیندهای درخشان برای کشور رقم زده شود.. در حال حاضر، ایران حدود ۷ درصد از فناوری جهان را در اختیار دارد و رتبه شانزدهم جهانی در رشد علمی را کسب کرده است، که نشاندهنده پیشرفتهای قابل توجه در حوزه علم و فناوری است.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان ، تصریح کرد: بررسی دستاوردها و پیشرفتهای علمی، فناوری و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دوران پس از انقلاب اسلامی نشان از تداوم و توسعه این پیشرفت ها دارد و فعالیتهای دانشمندان شهیدی مانند شهید کاظمی آشتیانی، شهید شهریاری و شهید علیمحمدی، که در حوزه علم و فناوری جهانی تاثیرگذار بودند، نشان میدهد که ایران با تکیه بر تفکر جهادی و بسیجی توانسته است در عرصه فناوریهای نوین، بهویژه در صنایع دفاعی، پیشرفتهای قابل توجهی کسب کند.
حبیبی افزود: علیرغم تحریمهای شدید، ایران در حوزه تولیدات دفاعی، از جمله پهپادهای فوق مدرن، توانسته است به خودکفایی برسد و در صف خرید تسلیحات قرار گیرد، بهطوریکه در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا برای خرید تجهیزات نظامی از ایران درخواست دارند.
وی بر اهمیت وحدت، انسجام و نقش دانشگاهها در تقویت قدرت نرم نظام تأکید کرد و ادامه داد: دانشگاهیان، دلداده به نظام هستند و میتوانند نقش مهمی در توسعه کشور ایفا کنند .
Saturday, 5 July , 2025