رشت - گیل همتا - با تلاش، همت و حضور به موقع ناجیان غریق رشتی، شمار غرق شدگی در سطح سواحل این شهرستان از ابتدای طرح مراقبت تاکنون به صفر رسیده است.

به گزارش گیل همتا به نقل از خبرگزاری فارس از رشت، در طول نوار ساحلی، همیشه افرادی حضور دارند که دل به دریا زده‌اند و همیشه آماده هستند تا جانی را نجات دهند.
ناجیانی که برای تداوم نفس هم‌وطنان به دریا چشم دوخته‌اند
نجات‌گران دریا یا همان دریادلان آب‌های گیلان که از آن‌ها به عنوان ناجیان غریق یاد می‌شود کسانی هستند که مسلط به فنون شنا بوده و برای حفظ و نگهبانی از جان شناگران آموزش‌های تخصصی را دیده‌اند.
ناجیان غریق وظیفه دارند تا مدام به سطح آبها چه دریا، مرداب و یا استخر خیره شوند و خسارت احتمالی را برآورد کنند و در کوتاه‌ترین زمان، از بروز حوادثی تلخ نظیر غرق شدگی، پیشگیری کنند.
رشت ۲۲ کیلومتر نوار ساحلی دارد و ناجیان غریق دریادل آن از نیمه خرداد ماه امسال در سطح سواحل حضور دارند تا مبادا نفسی در استفاده از مواهب طبیعی دریا از شماره بیفتد.
نجات جان ۱۶ هموطن توسط ناجیان غریق رشت
امیر مومنی رئیس هیئت نجات غریق و غواصی شهرستان رشت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفته است: «ناجیان غریق و مراقبین دریا از ابتدای طرح مراقبت امسال تاکنون جان ۱۶ تن از هموطنان را از مرگ حتمی در سواحل رشت نجات داده‌اند.»
وی ضمن قدردانی از تلاش‌های مجدانه ناجیان غریق و مراقبین دریا در نوار ساحلی این شهرستان گفته که ناجیان غریق به همراه امدادگران هلال احمر تا پایان تابستان در آماده باش کامل بوده و به صورت شبانه‌روز به هموطنانمان مان خدمات ارائه می دهند.

ناجیانی که با آموزش مداوم و تلاش، مهارت نجات کسب می‌کنند
اما نجات جان هموطنان به همین سادگی‌ها هم نیست؛ ناجیان غریق رشت دوره‌های آمادگی، تعیین سطح نجات غریق، باز آموزی، آموزش کمک‌های اولیه اعم از cpr، حمل با برانکارد، اورژانس برای ناجیان جهت کسب مهارت بیشتر را آموزش دیدند تا در این دوره‌های آموزشی سطح دانش خود در زمینه مهارت‌های احیای قلبی ریوی، آمادگی جسمی بالا و سرعت به منظور پیشگیری و کاهش مرگ و میر استفاده کنندگان از دریا را ارتقاء ببخشند.

آنگونه که مومنی رئیس هیئت نجات غریق و غواصی شهرستان رشت می‌گوید: «۱۶۱ نیرو اعم از بازرس، ناجی، مراقبین دریا در سواحل شهرستان رشت در ۷۰ ایستگاه و در هر ایستگاه ۲ منجی غریق که در برخی مواقع به دلیل ازدحام مسافر چند نفر ناجی، جهت گشت پیشگیری از غرق شدگی هم بصورت پیاده، سواری، موتوری، قایقی، جت اسکی، آفرود و یگان ویژه امداد رسانی می‌کنند.
خیران نیّات خود را به سمت نجات سوق دهند
از مهمترین نیازمندی های ناجیان غریق، تجهیزات امداد و نجات منحصر به فرد است، ناجیان غریق رشت این تجهیزات را تا حدودی دارند اما حجم و انبوه ذینفعان دریا می‌طلبد تا این تجهیزات بیشتر شود.
مومنی به نقش خیرین در بهبود و تسریع روند برنامه‌های اجرایی هیئت نجات غریق رشت اشاره می‌کند و با حایز اهمیت برشمردن آن می‌گوید:«خیرین، مردم و مسئولین می‌توانند در این راستا حامی ما باشند و در امر توانمند‌سازی تجهیزات و نیازهای هیئت نجات غریق مثل جت اسکی چهار چرخ و خودروهای تند‌رو، سایبان و دیگر ملزومات موردنیاز یاریگر ما باشند تا خدمات بیشتری را برای مسافرین و گردشگران فراهم کنیم و تابستان خوبی را برای همگان رقم بزنیم.»
خوشحالی و شعف، مزد ناجیان غریق رشت از هموطنان
فرصت دوباره زندگی به نجات‌یافتگان حوادث و سوانح مختلف به‌ویژه غرق‌شدگان در ساحل رشت، باعث شعف و خوشحالی همه هموطنان به ویژه ناجیان غریق و مراقبین دریا است و خوشبختانه با حضور ناجیان با مهارت و ورزیده و توانمند رشت، محور تمامی عملیات‌ها بر کاهش غریق در ساحل متمرکز شده است.
سالانه شمار کثیری از مسافران و گردشگران به رشت ورود کرده و سواحل آن بهره‌مند می‌شوند و خوشبختانه با حضور به موقع این قشر پرتلاش، خبره و کم‌توقع امسال خبری از غرق شدگی در سواحل رشت منتشر نشده است.