به گزارش گیل همتا– حجاب و پوشش در دين مبين اسلام از جايگاه ويژه اي برخوردار است. حجاب به عنوان نوعي پوششي براي زن و بهترين و زيباترين امانتي است که خداوند در فطرت زن به وديعه نهاده است و زن با قبول چنين امانتي در ميان ديگر موجودات هستي برخود مي بالد. وجوب حفظ […]

به گزارش گیل همتا– حجاب و پوشش در دين مبين اسلام از جايگاه ويژه اي برخوردار است. حجاب به عنوان نوعي پوششي براي زن و بهترين و زيباترين امانتي است که خداوند در فطرت زن به وديعه نهاده است و زن با قبول چنين امانتي در ميان ديگر موجودات هستي برخود مي بالد.
وجوب حفظ حجاب و پوشش براي زن که در محيط اجتماعي زندگي مي کند ضرورتي اجتناب ناپذير است. حجاب اسلامي نقش اساسي در حفظ نسل و تامين پاکي خلقت نسل هاي آينده دارد چرا که زن مربي جامعه است و انسان ها از دامن او پيدا مي شوند، اگر دامن خود را در پناه پوشش حفظ کند سعادت انسان هاي آينده را پايه ريزي و بيمه نموده است.
حجاب و عفاف دو اصل مهم در زندگي بشري به شمار مي رود چرا که رعايت الزامات ديني موجب مي شود تا انسان از آسيب هاي اجتماعي دور بماند. حجاب و پوشش اسلامي و به تبع آن، حفظ نظام خانواده نيز از آن رو داراي اهميت است که تامين کننده سعادت آدمي و منشاء قرب الهي است. به عبارت ديگر پوشش مناسب يکي از مهمترين راه هاي تحقق امنيت اخلاقي در جامعه است.
حجاب بايد به عنوان يک ارزش ديني مورد توجه تک تک افراد جامعه قرارگيرد و از طرفي پوشش نامناسب بانوان به عنوان يکي از مهمترين عوامل ايجاد مزاحمت براي آنان محسوب مي گردد.
از ميان ناهنجاري ها، بدحجابي به عنوان يکي از مقوله هاي است که در جامعه رواج دارد و امنيت اجتماعي و نظم عمومي را خدشه دار مي کند.
از آنجا که انسان اعم از زن و مرد در جهت رفع نيازهاي فردي و اجتماعي مادي و معنوي خود ملزم به زندگي اجتماعي است و صرف نظر از مشارکت در فعاليت هاي اجتماعي، ناگزير است که در اجتماع حضور پيدا کند، لذا زنان به حکم فطرت که همانان مصونيت و حفظ امانت الهي است براي مشارکت در جامعه به سلامتي نياز دارد که همان حجاب است و حال آن که جامعه براي سالم ماندن از فتنه و فساد به حجاب بانوان محتاج است.
اصولا مساله حجاب با حضور زن در جامعه در محدوده خارج از خانه معنا مي يابد و ارزش و اعتبار خود را به عنوان زينت زن نمايان مي سازد. لزوم حضور زن در عرصه هاي اجتماعي در جهت رفع نيازهاي مادي ، معنوي خود و اجتماع ضرورت دارد.
هدف از اين مقاله بررسي وجوب حضور زن در اجتماع و حفظ و پوشش است تا راهي فرا روي نوجوانان و جوانان در انتخاب شيوه زندگي بگشايد.
بررسي ها نشان مي دهد که در جامعه مسئوليت ها و خدماتي وجود دارد که تنها بدست تواناي زن انجام مي رسد و مردان قادر به انجام آن نيستند. شان و حرمت زن بسيار مهم است نبايستي پايمال گردد. بعضي اوقات حقوق زنان اعاده نمي گردد. بنابرين زنان بايستي با حفظ پوشش اسلامي و قبول مسئوليت اجتماعي ضامن امنيت، سلامت و بقاي اجتماع باشند.
تهيه وتنظيم: “اسماعيل اميدي” فعال رسانه و کارشناس علوم ارتباطات